Dinsdag 14 augustus: We starten de dag met vrij veel wolken en er kan plaatselijk ook wel nog een buitje vallen. In de voormiddag komen er van uit Frankrijk geleidelijk aan wat opklaringen met zon en is het ook droog en na de middag zijn er bredere opklaringen met zon. De breedste opklaringen zijn voor de kust. Er staat een matige westelijke wind en de maxima liggen tussen de 21 graden aan zee en tot 24 graden in de provincie.

De temperatuur van het strandwater bedraagt 23 graden met golven van 20 cm, de zeewatertemperatuur staat op 18,6 graden met golven van 40 cm.

De avond verloopt zonnig en ook tijdens de nacht blijft het droog met minima van 15 graden. De wind is matig uit het zuidwesten.

Morgen woensdag typisch Belgisch zomerweer met een mix van stapelwolken en zon. Aan zee zijn er merkelijk minder stapelwolken, en dus ook zonniger. Het blijft droog en de maxima liggen tussen de 22 graden aan zee en een 25 graden in de provincie. Er staat bij dit alles een matige zuidwestelijke wind. In de loop van de avond verdwijnen de stapelwolken en tijdens de nacht daalt het kwik tot om en bij de 15 graden.

Donderdag krijgen we een warmere dag, in de provincie tot 27 graden, aan zee tot 24 graden. Er staat een matige westelijke wind en in de namiddag komt er aan zee een frisse zeebries op zetten. Hierdoor koelt het aan zee een paar graden af en zitten we rond de 20 graden. In de late namiddag komt er meer bewolking en is er in de loop van de avond en nacht kans op een bui, al dan niet met onweer.

Vrijdag zijn er stapelwolken met bredere opklaringen, dus ook vrij veel zon. Het blijft droog, maar ook frisser met maxima die tussen de 19 en de 22 graden liggen. Er staat een matige, aan zee soms een vrij krachtige westenwind. Tijdens de nacht minima van om en bij de 15 graden.

Het weekend wordt licht wisselvallig, met een mix van stapelwolken, waaruit een bui kan vallen, en bredere opklaringen. De maxima gaan terug hoger, 23 graden aan zee en tot 26 graden in de provincie. De wind is west-zuidwest en matig en de minima zitten rond de 17 graden.

Ook van maandag tot donderdag blijft het licht wisselvallig, dus een mix van opklaringen en stapelwolken en iedere dag kans op een paar buien. De meeste neerslag verwachten we op dinsdag. De maxima, op maandag nog 22 tot 24 graden, de dagen nadien een 2-tal graden lager.

© Rudy Boedts - www.hetweeraanzee.be